Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Lekka zupa jarzynowa"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 32
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 84
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 32
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 84
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Składniki
Kalafiory wyszoruj i opłucz w zimnej wodzie. Obraną marchew zetrzyj na tarce o dużych oczkach, ziemniaki pokrój.
Wrzuć warzywa do gotującego się wywaru, zmniejsz ogień pod garnkiem i przykryj go.
Po kwadransie podnieś pokrywę i dodaj odsączoną z zalewy kukurydzę, ziele angielskie, pieprz oraz liść laurowy.
Gotuj zupę jeszcze kilka minut. Na koniec dopraw ją solą i wsyp posiekany koperek. Możesz ją także zabielić śmietaną i zagęścić mąką.
Czas: 40 min. 1 porcja = 200 kcal.Źródło: Kurier TV