Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Lekka zupa jarzynowa"
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 114
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 114
Składniki
Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w grube plastry. Pomidory sparzyć, następnie obrać ze skóry i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Marchewkę i seler obrać, umyć i pokroić w kostkę.
Cukinię umyć (nie obierać!) i pokroić w kostkę. Zeszklić cebulę i czosnek na rozgrzanych 2 łyżkach masła, przesmażyć warzywa, następnie zalać wrzącym wywarem, dodać listek laurowy i doprawić pieprzem, gotować 15 minut.
Na reszcie masła przesmażyć pomidory, dodać do zupy, następnie dodać pokrojoną w kostkę cukinię i gotować ok. 10 minut. Pod koniec gotowania dodać do zupy siekaną bazylię i podawać na gorąco z razowym pieczywem lub tostami.
<strong>Superrada</strong>
Lubicie chrupiące frytki? Z młodych ziemniaków warto zrobić frytki domowe! Ziemniaki wyszoruj, pokrój w ósemki, skrop olejem, posyp grubą solą i do pieca. Nietłuste i pyszne!Źródło: Twoje Imperium