Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Lekka zupa z mięsem"
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20687
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 53
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5199
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 63
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20687
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 53
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5199
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 63
Składniki
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę. Por dokładnie oczyścić, pociąć w talarki. Mięso oczyścić, umyć i pokroić w niezbyt grubą kostkę (można lekko skropić sokiem z cytryny i posypać pieprzem). Masło rozgrzać, wrzucić por i smażyć chwilkę.
Do pora dodać ziemniaki, posypać lekko solą i pieprzem i smażyć, mieszając kilka minut. Wlać pięć szklanek wody i całość doprowadzić do wrzenia. Marchewki i pietruszkę obrać, pociąć w kostkę lub w talarki, dodać do ziemniaków.
Po kwadransie wyjąć połowę warzyw, a do zupy dodać kawałki mięsa i groszek i dalej gotować do miękkości. Wyjęte warzywa zmiksować ze śmietaną, zahartować i dodać do gotującej zupy. Doprawić do smaku solą, pieprzem i tymiankiem.Źródło: Twoje Imperium