Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Letnia zupa warzywna"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 178
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 100
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1797
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 58
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 178
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 100
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1797
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 58
Składniki
Kapustę opłucz, poszatkuj. Oczyść strączki fasolki i groszku cukrowego. Czosnek przeciśnij przez praskę. Obierz cebulę marchewki i ziemniaki. Cebulę posiekaj, ziemniaki pokrój w kostkę, a marchewki potnij w ukośne plasterki.
Rozgrzej oliwę. Wrzuć ziemniaki, cebulę i czosnek. Smaż 3 minuty. Dodaj przyprawy.
Wlej bulion. Zagotuj. Dodaj marchewkę, fasolkę, groszek cukrowy i kapustę. Gotuj 15 minut. Dołóż zielony groszek i pokrojone na pół pomidory. Dodaj łyżkę masła i przypraw do smaku.
Gotową zupę wymieszaj z koperkiem. Od razu podawaj.Źródło: Telemax