Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Typowa zupa z młodych warzyw. Może być również zupa krem.
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 39
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 131
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 125
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 126
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 39
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 131
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 125
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 126
Składniki
- kalarepki dokładnie umyć i obrać z twardej skórki - drobne łodyżki i listki pokroić wraz z kalarepkami w drobną kostkę - z włoszczyzny przygotować wywar - pokroić w kostkę dobrze umyte ziemniaki - wrzucić ziemniaki do gorącego bulionu i gotować 5 minut - dodać pokrojone kalarepki - gotować kolejne 5 - 7 minut i dorzucić posiekane listki i łodyżki - gotować ok. 10 minut aż wszystko będzie miękkie
- kiedy zupa wystygnie, smaki najlepiej się wymieszają - dodać sól pieprz i koperek - można zupę zaciągnąć śmietaną - dodać ser feta - można również zblendować na kremi podawać z grzankami