Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęsta, pożywna i tłumiąca uczucie głodu na długo.
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 123
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 123
Składniki
Marchewkę i pietruszkę obieramy, myjemy i kroimy w średniej grubości plasterki. Wrzucamy je do wrzącego bulionu i gotujemy do miękkości.
Gdy warzywa będą miękkie, dodajemy do nich jogurt naturalny oraz przecier pomidorowy. Dokładnie mieszamy i zdejmujemy z ognia. Całą zawartość dokładnie blendujemy. Doprawiamy zupę solą, pieprzem oraz cukrem.
KLUSKI LANE: Do miski wsypujemy mąkę oraz szczyptę soli, wbijamy jajko i wlewamy wodę. Całość dokładnie miksujemy (gdy będzie za gęsta, dodajemy do niej jeszcze trochę wody). W garnku zagotowujemy osoloną wodę i rzucamy na wodę ciasto na kluski. Gdy wypłyną na powierzchnię wody, gotujemy je ok. 2-3 minuty.