Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Meksykańska zupa z fasolą"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 100
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 71
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 283
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5436
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 100
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 71
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 283
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5436
Składniki
Kalafior dzielę na różyczki. Marchewki i pietruszkę obieram, kroję w kostkę. Fasolkę szparagową kroję na mniejsze kawałki, wcześniej odcinając końcówki. Oczyszczony por kroję w plasterki. Brukselkę płuczę. Marchewki, pietruszkę, fasolkę i brukselkę zalewam wodą, dodaję sól i przyprawy. Gotuję.
Ziemniaki obieram i kroję w większą kostkę. Dodaję je do zupy, gdy marchewki, pietruszka, brukselka i fasolka będą na pół- miękkie. Dorzucam też różyczki kalafiora.
Na rozgrzanym oleju smażę mięso mielone. Solę. Dodaję koncentrat pomidorowy. Mieszam. Przekładam do wywaru warzywnego. Dodaję leczo. Zupkę przyprawiam do smaku solą i vegetą. Dodaję fasolkę z puszki. Zagotowuję.Źródło: Kobieta i życie