Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna, gdy masz zapasy ogórków kiszonych z poprzedniej jesieni - ogórki w sam raz nadają się na zupę.
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 128
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1735
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 245
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 113
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 128
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1735
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 245
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 113
Składniki
Porcję rosołową zalać wodą, dodać marchew, pietruszkę, seler i gotować ok 40 minut.
Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę ugotować osobno w wodzie z łyżeczką soli do miękkości.
Ogórki kiszone zetrzeć na tarce lub rozdrobnić w malakserze i dołożyć do zupy, posiekać natkę selera i wrzucić do zupy. Dodać liść lubczyku.
Miękkie ziemniaki dodać na koniec gotowania zupy, zabielić śmietaną. Smacznego !