Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja grochóweczka zapewne różni się od prawdziwej grochówki wojskowej ale my lubimy taką. Mam nadzieję że komuś również posmakuje.
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 662
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 239
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 662
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 239
Składniki
Wypłukałam groch kilkakrotnie, następnie go namoczyłam ok. 2 godzin. Zagotowałam go z zielem angielskim i liściem laurowym i gotowałam ok godziny. Dodałam marchewkę, pietruszkę, seler. Pokroiłam kiełbaskę myśliwską w plasterki i dodałam do wywaru. Następnie dodałam pokrojone w kostkę ziemniaki. Potem sól i pieprz do smaku. Na koniec podsmażyłam na patelni boczek z cebulką i dodałam do zupy. Na koniec dodałam majeranek, no i ząbek czosnku o którym zapomniałam podając składniki. Nie jest to typowa grochówka na wędzonce, ale po weekendzie zrobiłam ją z tego co miałam w lodówce.