Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
trzeba eksperymentować bo czasem wychodzi coś dobrego
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 122
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 122
Składniki
Obraną i pokrojoną w kostkę dynie wstawić na 30 min. do piekarnika nagrzanego do 200 st..Pokroić melona w kostkę a cebulę i czoznek na drobno.Podpieczoną dynię przełożyć do garka rozgnieśc widelcem dodać otartą skórkę i sok z pomarańcza dodać sok z cytryny,morele i melona doprawić solą i dużą ilością pieprzu i ostrej papryki dolac rosół i dusić przez 15 min pod przykryciem na małym ogniu.Zmiksować zupę jak trzeba dodać jeszcze rosołu do uzyskania kremowej konsystencji.
Zupę podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym podsmażonym na oliwie z czosnkiem lub grzybami.