Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 108
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 158
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 40
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 108
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 158
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 40
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Składniki
Skrzydełka oczyścić, umyć i włożyć do garnka. Zalać zimną wodą. Zagotować. Zdjąć szumowiny. Dodać obrane, umyte warzywa - marchewkę, pietruszkę, selera i opaloną nad ogniem cebulę oraz obrane ząbki czosnku. Gotować. Dodać ziele angielskie, liście laurowe, pieprz czarny w ziarnach, płatki chili, część pęczka koperku z twardymi łodygami, sól. Gotować na wolnym ogniu do miękkości mięsa. Wyjąć skrzydełka i warzywa, a wywar przecedzić. Ryż dokładnie wypłukać. W garnku rozgrzać łyżkę masła i dodać starte na tarce, na grubych oczkach marchewkę, pietruszkę, selera, posiekany koperek oraz wypłukany ryż. 2-3 minuty smażyć na wolnym ogniu, mieszać. Zalać przecedzonym wywarem. Dodać trzy łyżki kaszy manny. Gotować ok 10-15 min. Pomieszać od czasu do czasu. Dodać do smaku pieprz młotkowany z kolendrą i sól. Zupa gotowa do podania. Można obrać mięso ze skrzydełek i dodawać na talerze. Smacznego.