Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostre zupy orientalne są moim przysmakiem. Mogę je jeść na okrągło – tak jak tą zupkę. Zajadam się nią nie tylko na obiad, ale również na kolację :) Jeśli wolicie mniej ostre potrawy, wystarczy dodać nieco mniej pasty curry.
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 239
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 318
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 109
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2179
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 239
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 318
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 109
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2179
Składniki
Papryki kroimy w kostkę, peperoni i czosnek siekamy bardzo drobno. Suszone grzyby zalewamy gorącą wodą, pędy bambusa odsączamy z zalewy. Na patelni rozgrzewamy olej sezamowy i podsmażamy papryki, czosnek, pędy bambusa i odsączone, pokrojone grzyby, dodajemy żółtą pastę curry, mielony imbir i sos sojowy do smaku. Możemy podlać niewielką ilością bulionu. Podsmażone warzywa przekładamy do bulionu i zagotowujemy.
W międzyczasie przygotowujemy małe klopsiki. Mięso mielimy, dodajemy sól, pieprz, bułkę tartą, jajko, ziarna czarnego sezamu i formujemy niewielkie klopsiki. Wrzucamy je do naszej zupy i chwilę gotujemy. Pod koniec dodajemy mleczko kokosowe i jeszcze chwilę gotujemy. Podajemy z dowolnym makaronem chińskim.