Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aksamitny, mocno wyrazisty krem z zielonego groszku. Do przygotowania tej zupy możemy wykorzystać zielony groszek z puszki, który kupiliśmy w nadmiarze np. do sałatki jarzynowej. Krem z zielonego groszku podany z prażoną cebulką i świeżymi listkami kolendry z pewnością zaskoczy Was smakiem. Przepis na to danie pochodzi z 478. odcinka programu "Ewa gotuje".
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 154
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 15
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 73
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 396
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19574
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 154
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 15
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 73
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 396
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19574
Składniki
Groszek odcedzić z zalewy i rozłożyć na blasze z papierem do pieczenia. Oprószyć solą. Skropić olejem (najlepiej użyć buteleczki z atomizerem), posypać curry i na 15 minut wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C.
Przełożyć do garnka. Zalać gorącym rosołem. Przyprawić startym imbirem. Dorzucić czosnek przeciśnięty przez praskę. Dodać kurkumę, doprawić świeżo zmielonym pieprzem. Dorzucić pastę curry. Przykryć i gotować przez 15 minut.
Po tym czasie wlać mleczko kokosowe i zmiksować. Zakwasić sokiem z limonki.
Podawać z prażoną cebulką i świeżą kolendrą.