Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa jest prosta w przygotowaniu, ale trzeba jej poświęcić chwilę czasu. Jest smaczna i pożywna.
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 139
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 169
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 908
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 139
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 169
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 908
Składniki
Ziemniaki ugotować w lekko osolonej wodzie, uważając by się nie rozgotowały. Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na rozpuszczonym maśle. Dodać paprykę, lubczyk, ziele angielskie, pieprz, liście laurowe, kminek i podsmażać na małym ogniu przez 20-30 min, by cebula zmiękła. Cebulę należy często mieszać, by się nie przypaliła. Po tym czasie dolać gorącego bulionu. Po zagotowaniu dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, kukurydzę odsączoną z zalewy i zgniecione ząbki czosnku. Posolić i popieprzyć do smaku, chwilę podgotować.