Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Paryska zupa cebulowa"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 197
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 162
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 197
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 162
Składniki
ok. 50 minut
Cebulę obrać, pokroić w plasterki. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Nieco tymianku zostawić do dekoracji, resztę posiekać. W garnku rozgrzać oliwę. Zeszklić na niej czosnek i cebulę.
Zalać 1 litrem wody. Wsypać bulion w proszku. Doprowadzić do wrzenia, a wtedy zmniejszyć płomień i gotować pod przykryciem 20 minut. Pod koniec dolać wino i wsypać tymianek. Przyprawić zupę do smaku solą i pieprzem.
Blachę z piekarnika wyłożyć pergaminem. Ułożyć na niej kromki bagietki, a te posypać startym serem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Zapiekać 8-10 minut.
Zupę rozlać do miseczek. Do każdej włożyć serową grzankę. Udekorować odłożonymi gałązkami tymianku. Od razu podawać.Źródło: Życie na gorąco