Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bezmięsny i pełnowartościowy Strogonow
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 273
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 50
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 47
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 89
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 273
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 50
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 47
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 89
Składniki
Fasolę na moczyłam przez noc. Następnego dnia wstawiłam ją w wodzie, tak aby woda sięgała 2-3 centymetry powyżej fasoli. Bedzie gotowana w sumie 1,5 godziny.
Warzywa pokroiłam w kosteczkę i usmażyłam je- to będzie podstawa bulionu warzywnego. Dodałam je do fasoli na pół godziny przed końcem gotowania.
Obrane pieczarki pokroiłam w ćwiartki, szóstki w zależności od wielkości pieczarek. Usmażyłam je na lekko rumiano. Dodałam je na 15 minut przed końcem gotowania. Ogórki kiszone pokroiłam w grubszą kostkę i dodałam razem z pieczarkami.
Pod sam koniec jak fasola już była miękka zagęściłam zupę mąka rozrobioną w wodzie. Dodałam koncentrat. Doprawiłam ją solą i pieprzem.
Danie smakuje jak strogonow z fasolową nutą. Smacznego :)