Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pikantna zupa marchewkowa"
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 50
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 278
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 179
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 477
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 69
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 50
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 278
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 179
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 477
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 69
Składniki
Obierz i pokrój marchewki oraz cebule. Rozgrzej oliwę w dużym rondlu. Wrzuć warzywa oraz imbir. Przykryj i smaż na małym ogniu ok. 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
Dodaj bulion, skórkę w kawałkach i sok z pomarańczy. Zredukuj ogień do minimum i gotuj zupę 20-25 minut. Na koniec wyjmij pomarańczową skórkę.
Zmiksuj blenderem zupę na gładką masę. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj w filiżankach, udekorowaną paskami skórki pomarańczowej i listkami kolendry.
Rada: Imbir daje ostry smak, który nie każdy lubi. Można go zastąpić odrobiną curry i słodkiej papryki.Źródło: Olivia