Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pikantna zupa rybna"
Danie obiadowe z wykorzystaniem makaronu jest proste w przygotowaniu, wzbogac...
Odsłon: 426
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 736
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16930
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 151
Danie obiadowe z wykorzystaniem makaronu jest proste w przygotowaniu, wzbogac...
Odsłon: 426
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 736
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16930
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 151
Składniki
Ryby rozmroź, odlej wodę. Pokrój na małe kawałki, skrop sokiem z cytryny, odstaw.
Papryczkę przekrój, usuń pestki, miąższ posiekaj. Marchewki pokrój w cienkie paseczki, oczyszczony por – w półplasterki. Posiekaj szczypior oraz cebulę.
Na maśle zeszklij papryczkę i cebulę. Dodaj por oraz marchewkę, podsmaż. Zalej litrem gorącej wody i gotuj 15 minut.
Przypraw wywar solą, pieprzem. Wrzuć przygotowane ryby i gotuj na małym ogniu 10 minut. Na koniec wsyp szczypiorek oraz posiekaną natkę pietruszki.
Przypraw zupę jeszcze raz solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Podaj z czosnkowymi grzankami.Źródło: Telemax