Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostra i aromatyczna zupa - idealna na obronę przed przeziębieniem
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 55
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 128
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 395
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 55
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 128
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 395
Składniki
Makaron przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu. Grzyby mun zalewamy wrzątkiem i po 10 minutach kroimy w paseczki. Papryki wydrążamy z pestek i kroimy w plasterki. Pierś kaczki kroimy w cienkie plastry, oczywiście razem ze skórą. Imbir obieramy i nacinamy, aby oddał więcej smaku - imbir w całości będzie nam łatwo odłowić przed podaniem. Do gorącego bulionu dodajemy grzyby, papryki, imbir i przyprawy, gotujemy co najmniej 15 minut. Dodajemy pierś z kaczki i gotujemy kilka minut. Kaczka w cienkich plastrach ugotuje się błyskawicznie. Doprawiamy do smaku Zagęszczamy mąką rozmieszaną w chłodnej wodzie. Makaron rozkładamy na talerzach, zalewamy zupą i dekorujemy kiełkami fasoli mung, szczypiorkiem i sezamem.