Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podkarpacki barszcz Wielkanocny -taki właśnie barszcz serwowała moja Babcia, mama a teraz ja. Tradycja podtrzymana!
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 727
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 145
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 727
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 145
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Warzywa myję i obieram. Zalewam 1,5 litrami wody. Dodaję wszystkie przyprawy, obrane ząbki czosnku oraz kiełbasę. Gotuj zupę pod przykryciem na małej mocy palnika przez około 30 minut. Po tym czasie z zupy wyjmij cebulę i pietruszkę. Odcedzam liście laurowe i ziele angielskie. Do zupy dodaję pokrojone ziemniaki oraz sól. Gotuję barszcz około 10 minut, aż zmiękną ziemniaki. Mąkę, śmietanę oraz wodę mieszam w misce dodaję trochę gorącej zupy i powoli przelewam przez sitko do zupy. Gotuję jeszcze 10 minut. Voila! Barszcz podaję z białą kiełbasą, szczypiorkiem i buraczkami z dużą ilością chrzanu i pokruszonym białym serem. Taki właśnie barszcz Wielkanocny serwowała moja Babcia, mama a teraz ja. Wg uznania można dodać jajko, ziemniaka czy pokrojoną w kostkę marchewkę. Smacznego!