Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zupa mojej babci, szybka, prosta i bardzo smaczna. Najlepiej podawać z kanapkami z twarożkiem:)
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 60
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 137
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 157
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 60
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 137
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 157
Składniki
Maślankę wraz z 1 szklanką wody zagotować. Mąkę połączyć z drugą szklanką wody i śmietaną, dobrze wymieszać aby nie powstały grudki. Dodać do gotującej się maślanki i raz jeszcze zagotować ciągle mieszając aby zupa się nie przypaliła. Doprawić solą i minimalnie pieprzem do smaku.
Do polewki podawać kanapki z twarożkiem (ja osobiście najbardziej lubię twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką:))