Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chyba jedna z najpopularniejszych polskich zup - ogórkowa z ryżem. Smaczna i sycąca. Ugotowana na mięsnym wywarze jest jednak trochę kaloryczna. Ale od czasu do czasu...
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 60
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 43
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 58
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 83
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 60
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 43
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 58
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 83
Składniki
Ugotuj rosół - umyj dokładnie mięso, zalej zimną wodą i zagotuj. Kiedy wytworzy się piana - możesz ją zdjąć, jeżeli zależy ci na tym, aby rosół był klarowny - wrzuć obrane i pokrojone na mniejsze kawałki warzywa. Gotuj na małym ogniu ok. 45 - 60 minut. Dodaj przyprawy i gotuj jeszcze minimum pół godziny.
Przecedź rosół, mięso odłóż (np. do gołąbków), warzywa wyrzuć. P.S. Psu bardzo smakowała kostka wołowa :-)
Zetrzyj na tarce o dużych oczkach ogórki i wrzuć do gorącego wywaru. Ja dodaję razem z wodą - do smaku. Pogotuj chwilę i wrzuć ryż. Gotuj, aż będzie "al dente". Jeżeli lubisz - dopraw śmietaną.