Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pomidorowa zupa krem z kluseczkami"
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 68
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 82
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1230
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 296
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 68
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 82
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1230
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 296
Składniki
Rozgrzej masło w garnku, dodaj włoszczyznę, podduś. Zalej 1,5 l wody, gotuj 15 min. Buraki umyj, zawiń w folię aluminiową, piecz w piekarniku 45 minut (180° C). Pomidory sparz, zdejmij skórę.
Dodaj do wywaru pokrojone pomidory i buraki, sok z cytryny. Przypraw. Gotuj 15 min, zmiksuj. Z jajka, mąki, wody i natki zrób ciasto. Formuj kluski, gotuj w osolonej wodzie.
CZAS: około godzinaŹródło: Dobry Tydzień