Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pomidorowa zupa z pulpecikami"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10297
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 254
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10297
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 254
Składniki
Mięso wymieszaj z jajkiem, przypraw pieprzem i solą. Łyżeczką do herbaty nabieraj małe porcje mięsa i formuj zgrabne klopsiki.
Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na maśle. Dodaj rozdrobnione pomidory, zalej gorącym bulionem. Zagotuj.
?Włóż przygotowane klopsiki, gotuj 15 minut. Dodaj osączoną kukurydzę, groszek i chwilę gotuj. Śmietanę wymieszaj z łyżką mąki. Rozprowadź zupą. Wlej mieszankę do garnka i zagotuj.
Wsyp posiekaną natkę, przypraw zupę solą, pieprzem, ewentualnie ziołami.Źródło: Telemax