Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja wersja na pomidorówkę jest naprawdę bardzo smaczna, prosta, mocno pomidorowa. Oczywiście dodaję do niej zawsze przecier lub koncentrat pomidorowy (zazwyczaj ten własnej produkcji), lecz dodatkowo warto do niej dodać świeże pomidorki podsmażone z cebulką, czosnkiem na patelni.
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1062
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11107
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1062
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11107
Składniki
Do garnka wlewamy wodę, dodajemy kości wołowe, kawałek mięsa wołowego, Vegetę, nastawiamy całość na małym ogniu. W tym czasie marchew, pietruszkę oraz seler kroimy w kostkę dodajemy do zupy. Natkę pietruszki, koperek, liście magi drobno siekamy i dodajemy razem z przecierem do zupy. Na patelni podsmażamy na małej ilości masła drobno pokrojoną cebulę, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz pokrojone drobno pomidory. Całość co chwilę mieszamy, dusimy pod przykryciem przez ok. 10 minut aż pomidory zmiękną i zrobi się z nich papka. Zawartość patelni przekładamy do zupy, gotujemy przez pół godziny. Pod koniec gotowania dodajemy śmietanę wymieszaną w kubeczku z małą ilością odlanej zupy. Makaron gotujemy w osobnym garnku z małą ilością soli. Smacznego!