Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zalet pomidorów jest bez liku, są zdrowe i smaczne co nie zawsze idzie ze sobą w parze;)
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 121
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 169
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 51
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 121
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 169
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 51
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Składniki
W litrze wody gotujemy pokrojoną włoszczyznę, po 15 minutach dodajemy pomidory oraz sok pomidorowy (wyciskany, bez dodatków). Wrzucamy przyprawy oraz czosnek drobno pokrojony i gotujemy na małym ogniu jeszcze 15 minut. W tym czasie gotujemy razowy makaron. Po ugotowaniu zupy dodajemy oliwki, oliwę z oliwek i rozlewamy na talerze wypełnione makaronem. Można jeść bez dodatków lub posypać startym żółtym serem albo dodać łyżkę jogurtu:)