Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pmidorówka to kulinarny pewniak!! Jesienią przywołuje smaki lata, poprawia humor i dodaje mnóstwo energii!
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 182
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 182
Składniki
Pokroić czosnek i cebulę, usmażyć na maśle na złoto, dodać mrożoną włoszczyznę, dusić, mieszając kilka minut.
Zalać wodą z kostkami rosołowymi, dodać pomidory z zalewą. Gotować około 15 minut. Zdjąć z ognia, zmiksować, dodać słodką paprykę, sól, cukier, pieprz do smaku. Wlać z powrotem do czystego garnka. Doprowadzić do wrzenia. Można doprawić wedle uznania.
W czasie, kiedy gotuje się zupa, przygotować grzanki: na suchej patelni podgrzać, mieszając kostki chleba. Dodać masło, zmniejszyć ogień i podsmażać, aż staną się złote. Gotowe, gorące grzanki dodawać do każdej porcji zupy. SMACZNEGO!!!!