Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pożywna zupa z jajkiem i brukselką"
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20650
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 50
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5185
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 50
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20650
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 50
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5185
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 50
Składniki
Obraną cebulę posiekaj, posyp odrobiną soli i zeszklij na rozgrzanym oleju.
Udko kurczaka dokładnie umyj, włóż do garnka z zimną wodą i ugotuj. Gdy wywar zacznie wrzeć, zdejmij łyżką szumowiny.
Brukselkę obierz z brzydkich liści, umyj, po czym wrzuć do zupy razem z cebulką. Gotuj do miękkości warzyw.
Udko wyjmij, obierz ze skóry, a mięso pokrój na kawałki i ponownie włóż do garnka.
Śmietanę roztrzep z odrobiną gorącego wywaru, a mąkę z zimną wodą. Wlej mieszanki do zupy i ponownie zagotuj. Dopraw całość solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Jajka ugotuj na twardo i pokrój na drobne kawałki. Podawaj w zupie razem z natką.
Czas: 60 min.1 porcja = 200 kcal.Źródło: Kurier TV