Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniała za chłodne dni. idealna nie tylko na obiad ale i na przyjmowanie gości :-)
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 147
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 302
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 13
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 112
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 147
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 302
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 13
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 112
Składniki
Kurczaka kroimy w drobną kosteczkę. Doprawiamy wg własnego smaku: jarzynka, bazylia, oregano....co kto lubi. Smażymy najlepiej w dużym garnku na oleju - co ułatwi nam dalszą pracę :-)
Kiedy kurczak jest gotowy dodajemy do garnka całą resztę, czyli wszystkie puszki ( z wodą - nie odlewamy wody z żadnej puszki !!! ), sok pomidorowy, paprykę ostrą. Jeśli gotuję również dla dzieci - rezygnuję z ostrej papryki - zupa nadal jest pyszna. Wszystko musi się teraz zagotować i wyłączamy. WAŻNE Zamiast ostrej papryki w proszku można dać pikantny sok pomidorowy. Nie polecam tanich soków - lepiej kupić coś lepszego.
Żółty ser ucieramy na grubej tarce. Zupę podajemy bardzo gorącą i posypujemy sporą ilością sera, który się wtedy rozpuszcza. Posypujemy już na talerzu oczywiście, nie dodajemy sera do garnka.