Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i smaczna zupa grzybowa z łazankami na wigilię.
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 248
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 43
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 30
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 75
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 248
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 43
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 30
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 75
Składniki
Grzyby opłucz w zimnej wodzie i zostaw do namoczenia na całą noc. Następnego dnia wyjmij grzyby na sito a wodę z namoczonych grzybków odcedź . Przelej do garnka, dolej wody lub bulionu warzywnego,
Cebulę obierz i podsmaż na maśle klarowanym, dodaj pokrojone odcedzone grzyby, obraną pokrojoną marchewkę, pietruszkę, selera i podsmaż chwilę. Następnie przełóż do wywaru, dodaj,ziele, liście i pieprz, dopraw do smaku solą i pieprzem i gotuj aż grzyby zmiękną .
Na koniec zupę zabiel zahartowaną w wywarze śmietaną wymieszaną z mąką, gotuj jeszcze około 2 minuty, podaj z ugotowanymi łazankami posypaną natką pietruszki.