Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Prowansalska zupa pomidorowa"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 147
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 304
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 15
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 113
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 147
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 304
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 15
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 113
Składniki
Soczewicę zalej zimną wodą, mocz 30 min. Cebule i czosnek obierz, posiekaj. Olej rozgrzej w rondlu. Zeszklij cebule i czosnek.
Dodaj przecier pomidorowy, osączoną soczewicę i dwie szklanki zimnej wody. Gotuj 40 minut na wolnym ogniu.
Ziemniaki obierz, umyj, pokrój w kostkę. Dodaj do zupy w połowie gotowania. Przypraw do smaku cukrem, solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Czas przygotowania: 45 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 2 złŹródło: Chwila dla Ciebie