Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy krupnik zapraszam po przepis
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 51
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 265
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 51
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 265
Składniki
Umyte mięso gotuje w wodzie z łyżką sali ziarnami ziela angielskiego i liśćmi laurowymi woda ma zakrywać całkiem mięso ,gdy woda wyparuje podczas gotowania dolewam zimna i gotuje mięso do miękkości .ugotowane mięso wyjmuje na wywar wrzucam obrane i pokrojone w drobna kostkę ziemniaki i świrze warzywa również pokrojone w kostkę lub suszone jakie macie ,ziemniaki gotuje do miękkości i wsypuje kasze jęczmienną i dodaje zioła i gotuje do miękkości kaszy .
Z garnka biorę chochle wywaru wylewam do śmietany i dodaje łyżkę maki mieszam by nie było gródek i po0 woli wlewam, śmietanę do garnka cały czas mieszam zupę w garnku i gotuje jeszcze chwile ,wrzucam kości lub odrywam mięso od kości i daje do krupniku opcjonalnie kroje w kostkę cienka kiełbasę podaje gorący smacznego .Po dokładne wykonanie zapraszam na film .