Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 53
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 271
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 53
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 271
Składniki
1.Skrzydełka zalewamy w misce na pół godziny gotowaną wodą. Następnie przepłukuję zimną wodą i wkładam do garnka. Zalewam wodą i gotuje na wolnym ogniu. Odszumowuje i dodaje wszystkie warzywa pokrojone i przyprawy. To wszystko gotujemy minimum 3 godziny na najmniejszym płomieniu tak aby się nie gotował tylko lekko "pyrkolił". Sprawdzamy smak rosołku , jeśli potrzeba doprawiamy solą lub jak kto woli degustą .Wyjmujemy cebulę ,aby się nie rozgotowała. Rosół podaję z makaronem nitki i posypuje posiekaną natką pietruszki.