Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
garnek o pojemności ok 3l, nóż, deska, obieraczka, łyżka do mieszania zupy, sitko
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 418
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kola...
Odsłon: 77
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 283
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 165
Naleśniki gryczane z warzywami to ciekawe i aromatyczne danie kuchni wegański...
Odsłon: 1031
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 418
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kola...
Odsłon: 77
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 283
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 165
Naleśniki gryczane z warzywami to ciekawe i aromatyczne danie kuchni wegański...
Odsłon: 1031
Składniki
Mięso i warzywa umyć.
Mięso włożyć do garnka, dodać pieprz ziarnisty, ziele angielskie oraz liście laurowe i całość zalać 2l zimnej wody i gotować na bardzo wolnym ogniu 2 godziny, zbierając powstałe szumowiny.
Po tym czasie do garnka dodać warzywa i gotować godzinę.
Po godzinie wyłowić jedną dużą marchewkę lub dwie duże połowy marchwi i pokroić je w półplasterki.
Natkę pietruszki drobno posiekać, nie gotować bo rosół będzie zielony.
Po kolejnej godzinie rosół przecedzić, jeśli trzeba doprawić według uznania.
Podawać z makaronem oraz z pokrojoną marchewką i natką pietruszki. Smacznego :)