Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rosół w nieco innej odsłonie. Z orientalnymi przyprawami, rozgrzewający - idealny na nadchodzącą jesień
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 97
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 59
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 207
Polecam.
Odsłon: 1788
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 97
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 59
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 207
Polecam.
Odsłon: 1788
Składniki
Marchewkę obieramy i kroimy lub ścieramy - według uznania. Pora kroimy na plasterki. Cebulę przypalamy na ogniu lub płytce. Czosnek przecieramy. Paprykę kroimy na drobną kostkę. Kurze udka gotujemy na wolnym ogniu w wodzie z warzywami i przyprawami. Po ok 40 minutach wyciągamy udka i obieramy. Kawałki kurczaka wrzucamy do zupy. Gotujemy jeszcze chwilę, a w tym czasie możemy przygotować makaron Chow Mein zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Rosół podajemy gorący, posypany szczypiorkiem. Smacznego