Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na walentynkowy obiad
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 180
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 1530
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 308
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 233
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 65
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 180
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 1530
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 308
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 233
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 65
Składniki
Mięso wkładamy do dużego garnka, zalewamy zimną wodą i zagotowujemy. Zbieramy szumowiny, zmniejszamy ogień do minimum i gotujemy przez 2 godziny do miękkości mięsa.
Warzywa obieramy, myjemy i kroimy na mniejsze części. Wkładamy do garnka z wywarem. Dodajemy przyprawy i zioła i gotujemy na małym ogniu przez kolejne 30 minut aż warzywa będą miękkie.
Jarzyny i mięso wyjmujemy. Marchewkę kroimy w plasterki i wykrawamy z nich serduszka (ja użyłam małego wykrawacza do ciastek), resztę marchewki drobno siekamy. Mięso drobno kroimy.
Rosół przecedzamy przez sito. Wkładamy do niego pokrojoną marchewkę i kawałki mięsa.
Makaron przygotowujemy zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu.
Rosół podajemy z makaronem, ozdabiamy marchewkowymi serduszkami i posypujemy natką pietruszki.