Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak to w niedzielę bywa ,na obiad rosół.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 69
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 107
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 69
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 107
Składniki
Porcję rosołową ,udko i żołądki umyłem ,przełożyłem do garnka i zlałem zimną wodą. Dodałem dwie łyżeczki soli ,zagotowałem i zebrałem szumowiny. Warzywa obrałem ,dodałem do zupy razem z opaloną na ogniu cebulą ,listkami laurowymi ,zielem angielskim ,lubczykiem ,tymiankiem i kilkoma ziarenkami czarnego pieprzu. Gotowałem przez 2 godziny na małym ogniu. Po tym czasie wyjąłem z zupy warzywa i mięso ,rosół przecedziłem przez sito ,doprawiłem do smaku solą ,pieprzem oraz przyprawą Maggi. Podałem z makaronem nitki .marchewką i posiekaną natką pietruszki.