Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ile ludzi, tyle przepisów na rosół Podobno najlepszy jest z mieszanych mięs (najczęściej wołowina i kurczak) wiec postanowiłam zrobić i szczerze- smak mi jakoś nie podchodzi. Stanowczo lepszy jest ten z kaczki lub taki jak w tym przepisie- z kurczaka i indyka. I koniecznie warzywa pieczone w piekarniku! Oddają więcej aromatu ️
Blaszka
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 63
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8925
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 132
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 34
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 286
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2921
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 63
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8925
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 132
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 34
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 286
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2921
Składniki
Mięso wkładamy do zimnej wody i doprowadzamy do wrzenia. Zmniejszamy ogień. W tym czasie na blaszkę wykładamy wszystkie warzywa poza natką, skrapiamy oliwą i pieczemy 200 stopni 30 minut. możemy posypać cukrem aby warzywa oddały więcej słodyczy. Dzięki podpieczeniu rosół ma piękny kolor. Gdy warzywa się pieką zdejmujemy szumowiny. Dodajemy warzywa. Ja gotuje 2-3 godzinki na małym ogniu, na koniec daje trochę magii choć sam w sobie jest już naprawdę pyszny. I pieprz przy podaniu bo ma najwiecej aromatu! Smacznego ️