Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś rano przywitał nas mróz a że jestem lekko przeziębiona postanowiłam ugotować rosół, mam swoje gęsi, kaczki, kury więc można robić pyszne jedzenie. Tym bardziej że rosół ze swojego drobiu smakuje o niebo bardziej niż z kupnego.
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 115
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 129
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 798
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 168
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 87
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 501
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 115
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 129
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 798
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 168
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 87
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 501
Składniki
Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte i wymoczone mięso gęsi oraz warzywa i opaloną cebulę.
Wszystko zagotować a od czasu zagotowania gotować na wolnym ogniu co najmniej 3 godziny wtedy rosół jest klarowny a nie mętny.
Gdy mięso jest już miękkie dodać drobno pokrojony czosnek i doprawić do smaku ulubioną przyprawą w formie jarzynki, zagotować.
Na sam koniec przygotowania rosołu dodać natkę pietruszki i lekko zagotować.
Rosół podałam z ziemniakami bo tak lubimy najbardziej i szczyptą świeżo zmielonego pieprzu kolorowego.