Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jako dodatek do rosołu nie użyłam makaronu, użyłam klusek spatzle, mimo że wielu smakoszy tych klusek spatzle, używa ich tylko do sosów, ja troszkę ten przepis złamałam i użyłam właśnie do rosołu tych smacznych klusek. Rosół z tymi kluskami jest PYSZNY. Polecam :)
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1527
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 47
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1527
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 47
Składniki
Kluski spatzle.
W 2 litrach wody gotujemy wymyte mięso z kurczaka, po zdjęciu szumowiny doprawiamy solą pieprzem, dodajemy listki laurowe, ziele angielskie, obraną i wymytą marchew, domową kostkę rosołową, por, pokrojoną natkę lubczyku. Gdy mięso jest miękkie do garnka dokładamy czosnek i pokrojoną natkę pietruszki. W między czasie gotujemy kluski spatzle. Ugotowane kluski nakładamy do miseczek, dokładamy kawałki marchwi, obrane mięsko i zalewamy rosołem z pokrojoną natką pietruszki i kopru. Smacznego :)