Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Myślicie że rosół musi być tylko z trzech rodzajów mięs ? To już wam podpowiem że jesteście w wielkim błędzie właśnie dziś ugotowałam przepyszny rosół z udek kurczaka bez skóry, podudzi z kurczaka oraz kawałka swojskiego tłuszczu z gęsi
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 103
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 624
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 103
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 624
Składniki
Do wyższego garnka włożyć mięso kto jakie uważa, dodać marchew, korzeń pietruszki, seler oraz por pokrojone dowolnie i wlać dwa litry wody. Całość zagotować, zmniejszyć ogień pod garnkiem i na bardzo wolnym ogniu gotować do miękkości mięs. W trakcie gotowania zdjąć powstałe szumowiny i nadal gotować dodając przyprawę uniwersalną oraz opaloną cebulę. Pod koniec gotowania się rosołu dodać ziela angielskie, liść laurowy oraz natkę pietruszki jeśli mrożona to w trakcie gotowania, nadal gotować na jak najmniejszym ogniu tak aby tylko rosół lekko pyrkotał
Jak już mięso jest mięciutkie że odchodzi od kości a natka pietruszki którą dodaliśmy również miękka wtedy wsypać suszoną włoszczyznę ( mam od mamy ) dla ładniejszego zapachu rosołu, doprawić jeszcze według swego smaku przyprawą uniwersalną. Gdy na gotującym się rosole zaczyna pojawiać się tak zwany kożuszek to znak że rosół jest już ugotowany i można zajadać go z przyjemnością
Ugotowany smaczny i aromatyczny rosół podałam tak jak uwielbiamy najbardziej czyli z całymi ziemniakami ugotowanymi osobno, można również podać z makaronem czy kto z czym lubi. Przed podaniem rosołu już w talerzu można posypać naturalnym świeżo zmielonym pieprzem, podpowiem jeszcze że rosół bardzo fajnie smakuje kiedy podamy go z oryginalnym płynem magii