Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, złocista zupa na niedzielny, świąteczny obiad ale nie tylko dla całej rodziny oraz znajomych, którzy na pewno będą pozytywnie zaskoczeni jej wspaniałym smakiem.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 494
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 75
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 494
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 75
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 153
Składniki
Opłukać, całą lub pokrojoną kurę włożyć do garnka, zalać zimną wodą dodać śol i doprowadzić do wrzenia. Gotować na małym ogniu. Gdy kura jest na wpół miękka dodać umyte, oczyszczone i rozdrobnione jarzyny. Nie należy dawać zbyt dużo jarzyn, by nie zatracić charakterystycznego smaku rosołu drobiowego. Po ugotowaniu rosołu ( około 3 godzin ) doprawić do smaku solą, cukrem, pieprzem I ewentualnie czosnkiem. Podawać z makaronem, ryżem posypując natką pietruszki. UWAGA: Aby rosół był klarowny, nie może gotować się zbyt gwałtownie. Nie należy dolewać zimnej, lecz zawsze gorącą wodę. Smak i kolor poprawia dodanie poď koniec gotowania podpieczonej na blasze cebuli. Gotowe. SMACZNEGO!!!