Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rosół odgrywa tutaj raczej rolę drugorzędną w stosunku do pulpecików, które stanowią główną wkładkę do rosołu. Pomysł na takie podanie powstał, by zadowolić osoby, które twierdzą, że rosół to woda z kluskami, którą na pewno nie da się najeść.
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 128
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 155
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 879
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 173
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 103
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 128
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 155
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 879
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 173
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 103
Składniki
Cebulę obrać, przekroić i opalić nad ogniem. Marchewkę oraz pietruszkę oczyścić i pokroić w kawałki. Warzywa dorzucić do bulionu. Doprawić zielem angielskim i liściem laurowym. Gotować na wolnym ogniu do czasu, gdy warzywa zmiękną. Cebulę posiekać i podsmażyć na oleju. Do mielonego mięsa dodać jajko, bułkę tartą, podsmażoną cebulę i posiekaną natkę pietruszki. Wszystko wymieszać, doprawić solą i pieprzem do smaku. A następnie z masy formować małe klopsiki. Gotowe klopsiki delikatnie wrzucić do wrzącej, osolonej wody. Gotować około 10 -15 minut. Odcedzić i rozłożyć na talerzach. Makaron także ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu w posolonej wodzie. Odcedzić i rozłożyć na talerzach. Przygotowany bulion przecedzić i nalać go w talerze.