Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca zupa z dyni w sam raz na zimowe wieczory.
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 139
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 169
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 908
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 139
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 169
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 908
Składniki
Marchew, pietruszkę obieramy, kroimy w kostkę i myjemy. Wkładamy do garnka dodajemy kostkę rosołową. I gotujemy na małym ogniu aż warzywa będą miękkie.
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Przesmażamy na maśle razem z dynią. Dodajemy do zupy. Jeszcze przez chwilę gotujemy
Przyprawiamy solą i ziołowym pieprzem. Imbir ścieramy na tarce o małych oczkach. Dodajemy do zupy. Całość miksujemy, Doprawiamy śmietaną. Zupę możemy podać w połówkach dyni.