Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aromatyczna i rozgrzewająca zupa krem z kalafiora, gotowa w 25 minut. Fajnym dodatkiem są grzanki z czosnkowej bagietki posypanej żółtym serem
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 58
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 96
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 16
Szybkie i pyszne placuszki brzoskwiniowe gotowe w kilka chwil to świetny pomy...
Odsłon: 485
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 58
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 96
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 16
Szybkie i pyszne placuszki brzoskwiniowe gotowe w kilka chwil to świetny pomy...
Odsłon: 485
Składniki
W średnim garnku roztapiamy masło,podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę. Do podsmażonej cebuli dodajemy curry; mieszamy a następnie wrzucamy kalafiora podzielonego na małe różyczki. Wlewamy bulion i mleko. Gotujemy zupę na średnim ogniu, aż kalafior będzie miękki – około 15 minut.
Kiedy kalafior jest już miękki, zdejmujemy garnek z gazu i blenderem miksujemy na krem.
Jeśli zupa jest za gęsta można dodać do niej trochę wody. Stawiamy z powrotem na małym gazie i pieprzymy oraz solimy do smaku.