Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żołnierska zupa z czarnym chlebem. Marszałek Piłsudski wraz ze swoimi żołnierzami jadał podobną, a może właśnie taką.
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 157
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 858
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 157
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 858
Składniki
Suszone grzyby umyć. Namoczyć w wodzie i ugotować. Pokroić na mniejsze kawałki. Na patelni, na maśle zeszklić pokrojone w drobną kostkę cebule. Na suchej patelni przypiec chleb pokrojony w kostkę. Cebule i chleb przełożyć do garnka i zalać rosołem. Gotować na wolnym ogniu ok 20 min. Dodać ugotowane grzyby, rodzynki, wino, przyprawy i sól do smaku. Gotować jeszcze kilka chwil. Zupę podawać gorącą z ugotowanym jajem, oprószoną obficie natką pietruszki. Smacznego