Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taka zupa skutecznie rozgrzewa, jest bardzo aromatyczna i zniewala swoim smakiem.
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 22
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 22
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Składniki
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Teraz bierzemy się za zupę. Rosół zagotowujemy, a w międzyczasie przygotowujemy warzywa. Więc: Marchew, seler, pietruszkę ścieramy na tarce o dużych oczkach, lekko podsmażamy na suchej patelni, wlewamy sos, dodajemy starty imbir i lekko podsmażamy. Zalewamy rosołem, wrzucamy groszek. Gotujemy przez chwilę (około 6 min), do smaku doprawiamy solą i pieprzem oraz estragonem. Podajemy z makaronem i posiekanym szczypiorkiem.