Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rozgrzewająca zupa z kardamonem"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2142
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 978
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 221
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20994
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2142
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 978
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 221
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20994
Składniki
Z dyni usunąć pestki i gąbczasty miąższ.
Nieobraną dynię pokroić w niedużą kostkę, zrumienić na łyżce oleju, przełożyć do garnka, zalać 150 ml zimnej wody, dodać 2 łyżeczki cukru, dusić pod przykryciem do miękkości. Do gotującej się dyni dodać obraną i pokrojoną w kostkę marchew. Kolendrę umyć i posiekać.
Gdy warzywa będą miękkie, całość zblendować. Do aksamitnego kremu dolać mleczko kokosowe i doprawić na ostro (po ok. 2 płaskie łyżeczki curry, imbiru, mielonego kardamonu i szczyptę cayenne) i jeszcze chwilę pogotować. Zupę podawać posypaną świeżą kolendrą.
Tę zupę można podawać z ugotowanym osobno makaronem ryżowym lub z grzankami. Dla ostrości dodaj posiekane chili.
ok. 35 minut.Źródło: Twoje Imperium