Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo delikatna i godna polecenia, smaczna zupka. Polecam ;)
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 41
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 59
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 57
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 996
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 226
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 41
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 59
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 57
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 996
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 226
Składniki
Tylną nogę z królika zalać wodą, dodać liście selera, pora i gotować przez ok. 30 min, aż mięso zmięknie. Następnie dodać opłukany ryż i przyprawy, gotować przez kilka minut.
Potem dodać starte na dużych oczkach marchewkę i seler, gotować przez kolejnych kilka minut. Mięso wyciągnąć, ostudzić i obrać. Dodać do zupy. Na końcu dodać śmietanki, w razie potrzeby doprawić do smaku :)
Przed podaniem można dodać zielonej pietruszki. Smacznego!