Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Serowa zupa z boczkiem"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 23
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 77
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 270
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 74
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 23
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 77
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 270
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 74
Składniki
Cebule oraz por oczyść, drobniutko pokrój i zeszklij razem na rozgrzanym maśle. Zalej litrem gorącego bulionu i gotuj 15 minut.
Ser żółty zetrzyj na tarce jarzynowej o dużych ocz kach. Porcjami syp do gorącej zupy, cały czas mieszając (łatwo przywiera do dna i się przypala).
Kiedy starty ser całkowicie się rozpuści, zdejmij garnek z ognia (już nie gotuj). Przypraw zupę szczyptą soli, pieprzu, papryki oraz gałki muszkatołowej, ewentualnie ząbkiem czosnku.
Plastry boczku przekrój na pół. Zrumień na patelni z odrobiną oleju. Zupę podaj z grzankami oraz kawałkami chrupiącego boczku.Źródło: Telemax